Horoscoop twee

Daghoroscoop

RAM:
Vandaag krijg jij weer eens van alles de schuld in je schoenen geschoven. Geen zorgen, Ram, Neptunus zorgt voor hulp via je familie, zelfs als je dat misschien niet verwacht.

STIER:
Op het werk hangen spanningen, maar in de liefde lonken vandaag nieuwe kansen. Kijk wel uit dat je daarmee je partner niet kwetst, want sterren Sirius en Orion zijn niet sterk vandaag.

TWEELINGEN:
Vandaag zie jij eindelijk de gelegenheid om iets uit te spreken waar je al heel lang mee zit. Dat lucht op. Er is iemand in je omgeving die dankzij Mercurius met een geweldig idee komt. Geef hem de kans.

KREEFT:
Jij hebt vandaag een geweldig idee, Kreeft. Dat heb je vooral aan de stand van Mercurius te danken. Als Tweelingen deze horoscoop heeft gelezen komt het helemaal goed, maar de dag krijgt door invloeden van Venus een pijnlijk einde.

LEEUW:
Neptunus zorgt voor een gespannen sfeer op het werk, vandaag, met betrekking tot de functioneringsgesprekken, maar jij staat erboven. Vooral omdat je meer bezig bent met jezelf, en de romantische ontwikkelingen met Stier. Ook zorgt een zwakke Pluto ervoor dat je vandaag iets terugvindt wat je al lang kwijt was.

MAAGD:
Neptunus heeft niets goeds met je voor. Vandaag is een pechdag. De functioneringsgesprekken komen eraan. Je bent al overgeslagen bij de promotierondes, maar nu weet je het zeker: ontslag dreigt. De sfeer op het werk is ongelofelijk naar. Iedereen bemoeit zich eindeloos met elkaar, en met jou. Alleen Leeuw, die pretentieuze lul of trut waar je toch al een hekel aan had, doet weer alsof hij of zij erboven staat. En dat terwijl hij of zij schaamteloos staat te flirten met jouw lief: Stier. Misschien is het vandaag een keertje genoeg. Misschien is het vandaag een keertje tijd voor wraak. Mars staat daarvoor heel gunstig.

WEEGSCHAAL:
Jij zet vandaag alles op alles om een streepje voor te hebben op je collega’s, maar de sterren werken niet mee. Kreeft heeft een idee dat het hele bedrijf op zijn kop zal zetten. Het is in deze economie geen tijd voor grapjes, zeker zo vlak voor de functioneringsgesprekken. De berekeningen van Kreeft mogen niet uitkomen, dus in de pauze laat je per ongeluk expres koffie vallen over zijn of haar computer. Dat kan grotere gevolgen hebben dan je dacht.

SCHORPIOEN:
Onder invloed van Saturnus lijkt een nieuw leven eindelijk binnen handbereik. Terwijl de anderen druk bezig zijn met banale ruzietjes en liefdesperikelen zie jij je kans schoon. Je hebt je valse paspoort al klaarliggen, en de tweedehands auto staat voor. De handgranaat voelt zwaar in je tas, maar als het goed is hoeft er niemand gewond te raken. Je sluipt achter de computer van accounting en begint de codes in te voeren. Een kwestie van overschrijven en dan kun je deze rotzooi voorgoed achter je laten. Helaas gooit Saturnus roet in het eten: iemand heeft koffie over een computer gegooid. De stroom valt uit.

BOOGSCHUTTER:
Vandaag komen voor jou, dankzij Neptunus en Orion, de resultaten van de DNA-test terug, en inderdaad: het blijkt jouw kind. En dat na zoveel jaar. Te bedenken: als hij geen verdachte was in de moordzaak was je er nooit achtergekomen, en over een paar uur zul je je eigen kind moeten arresteren. Je eigen dochter of zoon die nog van niets weet. Maar jij bent de enige die de resultaten heeft gezien. Als je niets zegt duurt het, dankzij de sterke invloed van Libra, zeker nog een paar uur voor ze weten wat er aan de hand is. Je steekt het papiertje in je zak, grist je pistool mee en scheurt ervandoor. Jouw kind is geen moordenaar. Jij moet hem of haar beschermen. Maar sterren Bellatrix en Saiph zijn je niet goed gezind: net als je bij zijn of haar werk aankomt valt de stroom uit. Je weet het meteen: er is iets niet in de haak.

STEENBOK:
Venus is onstuimig vandaag. Op het werk vindt kortsluiting plaats. Je loopt de gang op maar ziet niets. Het is donker. Door Saturnus. Het ruikt naar ozon en smeltend rubber: de geuren van Mars. Bij accounting klinkt gestommel. Het is Schorpioen. Hij of zij heeft een granaat vast en bazelt over de computers die het niet meer doen.
Neptunus zorgt ervoor dat achter je een deur wordt opengebeukt en een stem schreeuwt: “Politie!”
Schorpioen sleurt je de kamer in. Je gilt, maar hij of zij plakt je mond af en bindt je aan een stoel.
“Ram!” schreeuwt de stem in de gang, “Ik ben je vader of moeder! We moeten vluchten, jongen! Of meisje! Ze denken dat je een moordenaar bent.”

WATERMAN:
Vandaag loopt een gijzeling op het werk volledig uit de hand. Dat heb je te danken aan Venus en Mars. Boogschutter is een politie-agent(e) die jullie eigenlijk niet kennen, en hij of zij staat nu in de kantine, met getrokken wapen tegen Ram te schreeuwen dat ze moeten vluchten. Buiten klinken piepende remmen en loeiende sirenes. Steeds dikkere rook stroomt de donkere kantine in onder invloed van Mercurius.
“Waarom zou ik meegaan?” zegt Ram, “Ik ben onschuldig.”
Maar Boogschutter schudt zijn of haar hoofd: “Dat kan ze niets schelen!” zegt hij of zij, “Ze moeten quota halen, het is één grote corrupte beerput.”
Om te vluchten uit de rook stormen jullie de gang op, maar daar komt Neptunus in het spel. Schorpioen blokkeert de nooduitgang. Hij lijkt verward, en al gauw zie je dat hij een soort antieke handgranaat vastheeft. “Hee!” zegt Leeuw, “die was ik al heel lang kwijt.”
Schorpioen schreeuwt dat jullie opzij moeten, maar Leeuw, die hooghartige idioot, zegt dat hij of zij zijn of haar handgranaat terugwil.
“Leeuw!” roept Tweelingen, “Doe normaal! Ik zit hier al heel lang mee, maar nu zie ik eindelijk gelegenheid om het uit te spreken: jij bent een arrogant(e) klootzak of kutwijf.”
Maar Leeuw laat zich (Mercurius weer) niet kennen, en probeert de granaat te uit de hand van Schorpioen te trekken. Er ontstaat een worsteling. De granaat vliegt door de lucht. Boogschutter lost een schot, en gooit zich bovenop Ram als menselijk schild. Mensen krijsen en werpen zich opzij, maar Pluto is zwak, dus er gebeurt niets. De granaat gaat niet af.
In de lijn van de Maan en Mercurius hangt er een gespannen stilte. Iedereen kijkt elkaar aan. Kreeft heeft bloed aan zijn of haar hand. Er groeit een donkere vlek op zijn of haar overhemd of blouse. Geraakt. Venus. Het is een pijnlijk einde van de dag.
Langzaam kruipt Boogschutter van Ram af. Buiten klinkt een megafoon: “Kom naar buiten, Ram. We weten dat jij het was.”
Boogschutter gaat staan. Hij of zij kijkt om zich heen, in de ban van planeet Saturnus. Naar Ram, naar de granaat, naar Kreeft, naar jou, Waterman, en je ziet wat hij of zij denkt, nog voor hij of zij het zegt: “Allemaal in de hoek! Ze krijgen ons niet zomaar.”
Hij of zij richt zich tot zijn of haar zoon of dochter, en fluistert iets dat je niet kunt verstaan. Volgzaam schuifelt iedereen naar de hoek. Behalve Maagd. Geleid door Mars beukt die eigenwijze trut of lul Leeuw opzij en maakt een snoekduik naar de granaat.
“Stop!” roept Boogschutter, maar Maagd heeft de granaat al te pakken.
Je roept: “Wat doe je?”
Langzaam en doelbewust loopt Maagd achteruit naar de nooddeur, iedereen één voor één aankijkend door de stinkende Mercurius-rook. Uiteindelijk, gestuurd door Mars, valt zijn of haar blik op Stier, de liefde van zijn of haar leven die hem of haar bedroog met die gladde trut of lul Leeuw. Strak kijkt hij of zij hem of haar recht in zijn of haar ogen, en zegt dan zacht, alsof het Mars zelf is die spreekt: “Ik trek de pin eruit.”

VISSEN:
Blijf vandaag maar lekker thuis, Vissen. Jij hebt wel een dagje vrij verdiend.

2 opmerkingen

Geef een antwoord

Uw e-mail adres wordt door ons niet gedeeld.Verplichte velden worden aangeduid met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.